LAAT JE INSPIREREN DOOR VANILLA VENTURE

Op de pagina vind je recepten, blogberichten, video’s, tips en nog veel meer. Laat je een verrassen door ons en scroll lekker door onze inspiratie heen totdat je wat lekkers tegenkomt!

INSPIRATIE Auberginesalade
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Aardappelsla met pompoenolie

INSPIRATIERECEPT

Stoofvlees van hert met kaneel

Vers van het blog

Het verhaal achter Aceto sopraffino

Bekijk alle Aceto Balsamico's Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Aceto Balsamico geselecteerd. Sopraffino azijn is gemaakt van ongekookte rode most van de Cabernet, Merlot en Raboso druif. Na de azijnzuurgisting wordt de azijn 6 jaar gerijpt in eikenhouten barriques. De Sopraffino Riserva krijgt na de 6 jaar eikenhout rijping nog een extra rijping van 6 jaar in vaatjes gemaakt van kersen-, kastanje-, moerbei-en hazelnotenhout. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls

Vers van het blog

Vloeibare noten van Pariani

Bekijk alle  producten van Pariani Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën en pasta's geselecteerd. Sinds kort verkoopt Vanilla Venture het assortiment van het Italiaanse bedrijf Pariani exclusief in Nederland. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Coca met truffel en verse paddenstoel

Vers van het blog

De beste kappertjes ter wereld komen van Pantelleria

Bekijk alle delicatessen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kappertjes geselecteerd. Het kleine eiland Pantelleria spreekt makkelijk tot ieders verbeelding . Dit ruwe, iets meer dan tachtig vierkante kilometer metende ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Crème brûlée

INSPIRATIERECEPT

Citroenlimonade met rozenwater

INSPIRATIERECEPT

Nigella’s beroemde kippetje met za’atar

INSPIRATIERECEPT

Bruchetta di Liguria

Vers van het blog

Studiereis: naar Joselito

Zondag 13 januari was het zover, onze eerste trip naar Joselito, ’el mejor jamon del mundo’ kon beginnen! Met een klein groepje chefs, Alain Alders, François Geurds, Paul Hartering, Jan ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Libanese hummus

INSPIRATIERECEPT

Risotto met koffie van bombarijst

INSPIRATIERECEPT

Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm

INSPIRATIERECEPT

Risotto met rode bietjes en Gorgonzola

Vers van het blog

Alles over foie gras

Workshop foie gras van Nivo Finess en Vanilla Venture De gans: een korte historie Het Nederlandse woord gans is een verbastering van het Latijnse anser. Ook in andere talen is naam van de gans afgeleid ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Jeruzalemstijl Hummus

INSPIRATIERECEPT

Balsamicosaus

INSPIRATIERECEPT

Al danaf

Vers van het blog

De beste paella-rijst

Bekijk onze bomba-rijst Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste bomba-rijst geselecteerd. Als je in Spanje met vakantie bent, moet je minimaal één keer paella gegeten hebben. Paella is een typisch gerecht uit de buurt van Valencia. Maar ook andere streken zoals Malaga en Murcia kennen hun eigen bereidingen. Zoals pasta dat in Italië is, is paella een Spaans voorgerecht. Paella ...
Lees hier het hele blogbericht

DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..

 

INSPIRATIERECEPT

Koude orzo-pasta salade

INSPIRATIERECEPT

Moghrabieh met kikkererwten en uien

INSPIRATIE Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel

INSPIRATIERECEPT

Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn

INSPIRATIERECEPT

Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis

INSPIRATIERECEPT

Gegrilde aardappels

INSPIRATIERECEPT

Fregola Sarda met Vongole

INSPIRATIERECEPT

Gekonfijte citroenkip

INSPIRATIERECEPT

Kip met pompoen-citroensaus

INSPIRATIE Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
We beginnen met...

Vers van het blog

Verse mozzarella is onweerstaanbaar

  Sommige producten helpen zichzelf om zeep. Zoals bijvoorbeeld mozzarella. De verse variant is absoluut een delicatesse, die uit de supermarkt een drama. Dus waarom verkopen supermarkten het? Misschien kan het Henk en Ingrid niet zo veel schelen, maar de rest van culinair nadenkend Nederland weet dat die stapels zakjes waar het woord ‘mozzarella’ op gedrukt staat, in werkelijkheid niks te ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Pimentón De La Vera

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Pimentón geselecteerd. Via Columbus kwam de paprika in Spanje terecht en werd geserveerd aan koning Ferdinand en koningin Isabella van Extremadura. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Carpaccio met truffelmayonaise

INSPIRATIERECEPT

Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood

INSPIRATIERECEPT

Pappardelle met salsa tartufata en bospeen

INSPIRATIERECEPT

Risotto met fricassee van bonen

INSPIRATIERECEPT

Couscous met Arabische kip

INSPIRATIE Freekeh salade

INSPIRATIERECEPT

Dulce de leche-labne met kardemom

INSPIRATIERECEPT

Olijfoliecake

INSPIRATIERECEPT

Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet

INSPIRATIERECEPT

Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’

INSPIRATIE Zeebaars in zoutkorst
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Artisjokkensoep met morilles

INSPIRATIERECEPT

Vadouvansaus bij lamsvlees

INSPIRATIE Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
We beginnen met...
  • Handje geroosterde hazelnoten
  • Takje tijm
  • Honing
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • ...

INSPIRATIERECEPT

Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees

Vers van het blog

Alles over truffels

Bekijk alle truffel producten Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste truffel derivaten geselecteerd. Inhoud  1) Plantkundig/ botanisch 2) Truffels zoeken   3) Truffel in de gastronomie   4) De truffelhandel   PLANTKUNDIG/BOTANISCH   Wat zijn truffels? Truffels zijn eigenlijk de vruchten van de Zakjeszwam; een onder de grond groeiende zwam, behorend tot de familie van de “Tuber”. Ze komen vooral voor tussen de 40ste en 47ste breedtegraad en groeien ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise

INSPIRATIERECEPT

Belboulacouscous

INSPIRATIERECEPT

Boerse aardappels

INSPIRATIERECEPT

Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème

Vers van het blog

5x inspiratie voor koken met truffelderivaten

Wat hebben we een prachtige nazomer! Volop tijd om te wennen aan het idee dat de meteorologische herfst eigenlijk al begin deze maand startte. Nu dus een suggestie voor als ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Amlou

INSPIRATIERECEPT

Basis risotto

Vers van het blog

Kruiden en specerijen van L'Herbier du Diois

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kruiden en specerijen geselecteerd. L'Herbier du Diois Het is al weer een paar jaar geleden toen wij in contact kwamen met Ton Vink, oprichter van L'Herbier du Diois, een Franse onderneming die handelt in biologische kruiden en specerijen. Hij was op bezoek bij ons in Amsterdam, waar hij vertelde over zijn bedrijf ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Crème brûlée op 1001 manieren

Olé crème brûlée! Iedereen kent het bekende dessert crème brûlée. Het basisrecept bestaat slechts uit 4 ingrediënten: room, eierdooiers, suiker en vanille. Met dit dessert is op allerlei manieren te variëren. Er ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

IJs met kokos en saffraan

INSPIRATIE Libanese Man'ouche met za'atar

INSPIRATIERECEPT

Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie

INSPIRATIE Pompoensoep met jus van wintertruffel
INSPIRATIE Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus

INSPIRATIERECEPT

Couscous Berkouks

Vers van het blog

Ambachtelijke notenolie van Huilerie Vigean Huilerie

Bekijk alle  producten van Vigean Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën geselecteerd. Huilerie Vigean Huilerie Vigean is een van de weinige ambachtelijke notenolie makers die overgebleven zijn in Frankrijk nadat in de ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
INSPIRATIE Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
We beginnen met...
INSPIRATIE Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
We beginnen met...
INSPIRATIE Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
We beginnen met...