LAAT JE INSPIREREN DOOR VANILLA VENTURE

Op de pagina vind je recepten, blogberichten, video’s, tips en nog veel meer. Laat je een verrassen door ons en scroll lekker door onze inspiratie heen totdat je wat lekkers tegenkomt!

INSPIRATIERECEPT

Bruchetta di Liguria

INSPIRATIE Vadouvansaus bij lamsvlees
INSPIRATIE Artisjokkensoep met morilles
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Coca met truffel en verse paddenstoel

INSPIRATIERECEPT

Couscous met Arabische kip

INSPIRATIE Olijfoliecake

INSPIRATIERECEPT

Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise

INSPIRATIERECEPT

Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis

Vers van het blog

Alles over truffels

Bekijk alle truffel producten Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste truffel derivaten geselecteerd. Inhoud  1) Plantkundig/ botanisch 2) Truffels zoeken   3) Truffel in de gastronomie   4) De truffelhandel   PLANTKUNDIG/BOTANISCH   Wat zijn truffels? Truffels zijn eigenlijk de vruchten van de Zakjeszwam; een onder de grond groeiende zwam, behorend tot de familie van de “Tuber”. Ze komen vooral voor tussen de 40ste en 47ste breedtegraad en groeien ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Alles over foie gras

Workshop foie gras van Nivo Finess en Vanilla Venture De gans: een korte historie Het Nederlandse woord gans is een verbastering van het Latijnse anser. Ook in andere talen is naam van de gans afgeleid van de Latijnse naam. In het Italiaans is dit via auca tot oca verbasterd, maar ook in het Spaans heeft men het over la oca en in het Frans werd ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls

INSPIRATIE Zeebaars in zoutkorst
We beginnen met...
INSPIRATIE Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
We beginnen met...
INSPIRATIE Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel

INSPIRATIERECEPT

Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli

INSPIRATIERECEPT

IJs met kokos en saffraan

INSPIRATIE Belboulacouscous
We beginnen met...
INSPIRATIE Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus

INSPIRATIERECEPT

Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie

INSPIRATIE Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood

INSPIRATIERECEPT

Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet

INSPIRATIERECEPT

Gegrilde aardappels

INSPIRATIERECEPT

Balsamicosaus

INSPIRATIERECEPT

Citroenlimonade met rozenwater

INSPIRATIERECEPT

Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn

INSPIRATIERECEPT

Bruchetta di Liguria

INSPIRATIE Basis risotto
INSPIRATIE Aardappelsla met pompoenolie

Vers van het blog

Het verhaal achter Aceto sopraffino

Bekijk alle Aceto Balsamico's Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Aceto Balsamico geselecteerd. Sopraffino azijn is gemaakt van ongekookte rode most van de Cabernet, Merlot en Raboso druif. Na de azijnzuurgisting wordt ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

De beste paella-rijst

Bekijk onze bomba-rijst Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste bomba-rijst geselecteerd. Als je in Spanje met vakantie bent, moet je minimaal één keer paella gegeten hebben. Paella is een typisch ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Auberginesalade
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’

DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..

 

Vers van het blog

Vloeibare noten van Pariani

Bekijk alle  producten van Pariani Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën en pasta's geselecteerd. Sinds kort verkoopt Vanilla Venture het assortiment van het Italiaanse bedrijf Pariani exclusief in Nederland. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot

Vers van het blog

Ambachtelijke notenolie van Huilerie Vigean Huilerie

Bekijk alle  producten van Vigean Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën geselecteerd. Huilerie Vigean Huilerie Vigean is een van de weinige ambachtelijke notenolie makers die overgebleven zijn in Frankrijk nadat in de ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Crème brûlée op 1001 manieren

Olé crème brûlée! Iedereen kent het bekende dessert crème brûlée. Het basisrecept bestaat slechts uit 4 ingrediënten: room, eierdooiers, suiker en vanille. Met dit dessert is op allerlei manieren te variëren. Er kan een extra ingrediënt toegevoegd worden of de vanille kan vervangen worden door iets heel anders. Wij hebben onze favorieten voor u verzameld. Crème brûlée met.. ... Tonkabonen. Over dit zeer aromatische zaad ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Libanese hummus
INSPIRATIE Carpaccio met truffelmayonaise
We beginnen met...
INSPIRATIE Pompoensoep met jus van wintertruffel

INSPIRATIERECEPT

Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie

INSPIRATIERECEPT

Balsamicosaus

INSPIRATIERECEPT

Groene salade met asperge en olijfolie met citroen

Vers van het blog

Kruiden en specerijen van L'Herbier du Diois

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kruiden en specerijen geselecteerd. L'Herbier du Diois Het is al weer een paar jaar geleden toen wij in contact kwamen met Ton ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Couscous Berkouks
INSPIRATIE Koude orzo-pasta salade
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Risotto met fricassee van bonen

INSPIRATIERECEPT

Kip met pompoen-citroensaus

INSPIRATIERECEPT

Crème brûlée

INSPIRATIERECEPT

Nigella’s beroemde kippetje met za’atar

INSPIRATIE Boerse aardappels
We beginnen met...
INSPIRATIE Libanese Man'ouche met za'atar
INSPIRATIE Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Amlou

INSPIRATIERECEPT

Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt

INSPIRATIE Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
We beginnen met...
  • Advieh
  • Boter
  • Gedroogde sinaasappelschil
  • Grote, gele rozijnen
  • ...
INSPIRATIE Dulce de leche-labne met kardemom
We beginnen met...
  • Kardemom
  • Gepelde pistachenoten
  • Gecondenseerde melk
  • Zout
  • ...

Vers van het blog

Pimentón De La Vera

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Pimentón geselecteerd. Via Columbus kwam de paprika in Spanje terecht en werd geserveerd aan koning Ferdinand en koningin Isabella van Extremadura. ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Moghrabieh met kikkererwten en uien
INSPIRATIE Gekonfijte citroenkip

Vers van het blog

Verse mozzarella is onweerstaanbaar

  Sommige producten helpen zichzelf om zeep. Zoals bijvoorbeeld mozzarella. De verse variant is absoluut een delicatesse, die uit de supermarkt een drama. Dus waarom verkopen supermarkten het? Misschien kan het Henk en Ingrid niet zo veel schelen, maar de rest van culinair nadenkend Nederland weet dat die stapels zakjes waar het woord ‘mozzarella’ op gedrukt staat, in werkelijkheid niks te ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

De beste kappertjes ter wereld komen van Pantelleria

Bekijk alle delicatessen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kappertjes geselecteerd. Het kleine eiland Pantelleria spreekt makkelijk tot ieders verbeelding . Dit ruwe, iets meer dan tachtig vierkante kilometer metende ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Al danaf

Vers van het blog

5x inspiratie voor koken met truffelderivaten

Wat hebben we een prachtige nazomer! Volop tijd om te wennen aan het idee dat de meteorologische herfst eigenlijk al begin deze maand startte. Nu dus een suggestie voor als ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus

INSPIRATIE Freekeh salade
INSPIRATIE Jeruzalemstijl Hummus
INSPIRATIE Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
INSPIRATIE Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
We beginnen met...

Vers van het blog

Studiereis: naar Joselito

Zondag 13 januari was het zover, onze eerste trip naar Joselito, ’el mejor jamon del mundo’ kon beginnen! Met een klein groepje chefs, Alain Alders, François Geurds, Paul Hartering, Jan Sobecki en Roger Rassin en een sterklasser, Kevin Kion vlogen we naar Madrid om eindelijk onze beroemde hammenmaker in Spanje te gaan bezoeken.   In Madrid Barajas Airport aangekomen, staat Jesus Garcia, ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Fregola Sarda met Vongole