LAAT JE INSPIREREN DOOR VANILLA VENTURE

Op de pagina vind je recepten, blogberichten, video’s, tips en nog veel meer. Laat je een verrassen door ons en scroll lekker door onze inspiratie heen totdat je wat lekkers tegenkomt!

INSPIRATIE Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis

INSPIRATIERECEPT

Freekeh salade

INSPIRATIERECEPT

Boerse aardappels

DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..

 
INSPIRATIE Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
We beginnen met...
  • Advieh
  • Boter
  • Gedroogde sinaasappelschil
  • Grote, gele rozijnen
  • ...

Vers van het blog

De beste kappertjes ter wereld komen van Pantelleria

Bekijk alle delicatessen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kappertjes geselecteerd. Het kleine eiland Pantelleria spreekt makkelijk tot ieders verbeelding . Dit ruwe, iets meer dan tachtig vierkante kilometer metende en zeer afgelegen stukje Italië ligt letterlijk op een kruispunt van oude Arabische en Westerse culturen. Hier woonden ondermeer Feniciërs, Romeinen, Vandalen, Arabieren, Spanjaarden en uiteindelijk Italianen. Het eiland val ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Kruiden en specerijen van L'Herbier du Diois

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste kruiden en specerijen geselecteerd. L'Herbier du Diois Het is al weer een paar jaar geleden toen wij in contact kwamen met Ton ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Libanese hummus

INSPIRATIERECEPT

Gegrilde aardappels

INSPIRATIERECEPT

Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie

INSPIRATIERECEPT

Crème brûlée

INSPIRATIERECEPT

Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel

Vers van het blog

Vloeibare noten van Pariani

Bekijk alle  producten van Pariani Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën en pasta's geselecteerd. Sinds kort verkoopt Vanilla Venture het assortiment van het Italiaanse bedrijf Pariani exclusief in Nederland. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Pompoensoep met jus van wintertruffel

Vers van het blog

Ambachtelijke notenolie van Huilerie Vigean Huilerie

Bekijk alle  producten van Vigean Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën geselecteerd. Huilerie Vigean Huilerie Vigean is een van de weinige ambachtelijke notenolie makers die overgebleven zijn in Frankrijk nadat in de ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Moghrabieh met kikkererwten en uien

INSPIRATIERECEPT

Libanese Man'ouche met za'atar

Vers van het blog

Pimentón De La Vera

Bekijk alle specerijen Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Pimentón geselecteerd. Via Columbus kwam de paprika in Spanje terecht en werd geserveerd aan koning Ferdinand en koningin Isabella van Extremadura. ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Zeebaars in zoutkorst

INSPIRATIERECEPT

Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème

INSPIRATIERECEPT

Coca met truffel en verse paddenstoel

INSPIRATIE Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
We beginnen met...

Vers van het blog

5x inspiratie voor koken met truffelderivaten

Wat hebben we een prachtige nazomer! Volop tijd om te wennen aan het idee dat de meteorologische herfst eigenlijk al begin deze maand startte. Nu dus een suggestie voor als ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls

INSPIRATIE Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Al danaf

INSPIRATIERECEPT

Olijfoliecake

INSPIRATIERECEPT

Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’

INSPIRATIERECEPT

Couscous Berkouks

INSPIRATIE Aardappelsla met pompoenolie
INSPIRATIE Risotto met fricassee van bonen

INSPIRATIERECEPT

IJs met kokos en saffraan

INSPIRATIERECEPT

Stoofvlees van hert met kaneel

INSPIRATIERECEPT

Bruchetta di Liguria

INSPIRATIERECEPT

Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm

INSPIRATIE Jeruzalemstijl Hummus
INSPIRATIE Amlou
We beginnen met...
INSPIRATIE Fregola Sarda met Vongole
We beginnen met...
INSPIRATIE Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus

INSPIRATIERECEPT

Kip met pompoen-citroensaus

Vers van het blog

Alles over foie gras

Workshop foie gras van Nivo Finess en Vanilla Venture De gans: een korte historie Het Nederlandse woord gans is een verbastering van het Latijnse anser. Ook in andere talen is naam van de gans afgeleid van de Latijnse naam. In het Italiaans is dit via auca tot oca verbasterd, maar ook in het Spaans heeft men het over la oca en in het Frans werd ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Vadouvansaus bij lamsvlees

INSPIRATIERECEPT

Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt

INSPIRATIERECEPT

Pappardelle met salsa tartufata en bospeen

INSPIRATIERECEPT

Koude orzo-pasta salade

INSPIRATIERECEPT

Bruchetta di Liguria

INSPIRATIE Artisjokkensoep met morilles
We beginnen met...
INSPIRATIE Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
We beginnen met...
  • Handje geroosterde hazelnoten
  • Takje tijm
  • Honing
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • ...

INSPIRATIERECEPT

Auberginesalade

INSPIRATIERECEPT

Balsamicosaus

INSPIRATIERECEPT

Couscous met Arabische kip

INSPIRATIE Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn

Vers van het blog

Studiereis: naar Joselito

Zondag 13 januari was het zover, onze eerste trip naar Joselito, ’el mejor jamon del mundo’ kon beginnen! Met een klein groepje chefs, Alain Alders, François Geurds, Paul Hartering, Jan ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Nigella’s beroemde kippetje met za’atar

INSPIRATIE Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
We beginnen met...
INSPIRATIE Carpaccio met truffelmayonaise
We beginnen met...
INSPIRATIE Basis risotto

INSPIRATIERECEPT

Balsamicosaus

INSPIRATIERECEPT

Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie

INSPIRATIE Citroenlimonade met rozenwater
We beginnen met...

INSPIRATIERECEPT

Dulce de leche-labne met kardemom

INSPIRATIERECEPT

Belboulacouscous

Vers van het blog

De beste paella-rijst

Bekijk onze bomba-rijst Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste bomba-rijst geselecteerd. Als je in Spanje met vakantie bent, moet je minimaal één keer paella gegeten hebben. Paella is een typisch ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli

Vers van het blog

Crème brûlée op 1001 manieren

Olé crème brûlée! Iedereen kent het bekende dessert crème brûlée. Het basisrecept bestaat slechts uit 4 ingrediënten: room, eierdooiers, suiker en vanille. Met dit dessert is op allerlei manieren te variëren. Er ...
Lees hier het hele blogbericht

Vers van het blog

Alles over truffels

Bekijk alle truffel producten Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste truffel derivaten geselecteerd. Inhoud  1) Plantkundig/ botanisch 2) Truffels zoeken   3) Truffel in de gastronomie   4) De truffelhandel   PLANTKUNDIG/BOTANISCH   Wat zijn truffels? Truffels zijn eigenlijk ...
Lees hier het hele blogbericht
INSPIRATIE Gekonfijte citroenkip

Vers van het blog

Het verhaal achter Aceto sopraffino

Bekijk alle Aceto Balsamico's Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Aceto Balsamico geselecteerd. Sopraffino azijn is gemaakt van ongekookte rode most van de Cabernet, Merlot en Raboso druif. Na de azijnzuurgisting wordt ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise

INSPIRATIE Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
We beginnen met...
INSPIRATIE Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood

Vers van het blog

Verse mozzarella is onweerstaanbaar

  Sommige producten helpen zichzelf om zeep. Zoals bijvoorbeeld mozzarella. De verse variant is absoluut een delicatesse, die uit de supermarkt een drama. Dus waarom verkopen supermarkten het? Misschien kan het ...
Lees hier het hele blogbericht

INSPIRATIERECEPT

Risotto met koffie van bombarijst