Jeruzalemstijl Hummus
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Knoflook 1 teen
  • Bakpoeder 1,5 el
  • Peterselie 0,5 bos
  • Citroensap 2 el
  • Gedroogde kikkererwten 250g
Bereiding

Week de kikkererwten een nachtje of 12 uur in een grote kom met ruim koud water en het bakpoeder (of stukje kombu zeewier).
Spoel de kikkererwten schoon en laat ze goed uitlekken.
Doe de geweekte kikkererwten in een grote pan, voeg zoveel water toe dat ze ca. 2 cm onderstaan. Voeg ½ tl bakpoeder toe en breng aan de kook.
Kook met het deksel half op de pan, laat in 2 tot 3 uur gaar koken tot de kikkererwten heel zacht zijn. Schuim tussendoor af.
Giet de kikkererwten af en laat goed afkoelen.
Pureer de kikkererwten met 2/3 van de tahina (en geen olie!), het citroensap, de knoflook en wat zout in de keukenmachine, laat de machine geruime tijd draaien tot een zalvige consistentie.
Pureer de peterselie met 1 dl water tot een groen sap. Voeg tijdens het draaien van de hummus telkens wat peterseliewater toe.
Breng de hummus verder op smaak met de rest van de tahina en eventueel wat extra citroensap en/of zout.
Verdeel de hummus over een platte schaal. Maak een mooi kuiltje in het midden. Besprenkel flink met wat olijfolie. Bestrooi eventueel met wat zeer fijngehakte peterselie. Serveer met verse pitabroodjes of flatbread.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..