Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Poedersuiker 2 el
  • Eigeel 1
  • Suiker 120g
  • Biologische citroen 0,5
  • Blanke amandelen 250g
Bereiding


Verwarm de oven voor op 160°C.
Maal de amandelen grof in een keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Meng de amandelen met de suiker en maal nogmaals redelijk fijn.
Meng in een kom de gemalen amandelen met het zout, rasp de schil van de citroen erboven en voeg het eigeel en 1-2 el oranjebloesemwater toe. Het deeg blijft smeuïg.
Vorm kleine balletjes. Strooi wat poedersuiker op een bordje en rol de balletjes door het poedersuiker, druk elk balletje wat plat door met je duim in het midden te drukken.
Leg ze met voldoende afstand tussen elk koekje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en heel licht bruin.
Laat op de bakplaat afkoelen om stevig te worden voordat je ze eraf haalt.
Serveer met witte koffie: schenk heet water dat net van de kook af is in een theepot en breng op smaak met een scheutje oranjebloesemwater. Hoe meer hoe geparfumeerder.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..