Fregola Sarda met Vongole
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Olijfolie
  • Ontvelde of gezeefde tomaten
  • Zout, peper
  • Fijngehakte bladpeterselie
  • Knoflook
  • Visbouillon 1
  • Vongole 1
Bereiding

Voor 4 personen

Bereiding:
1. Koop hele verse vongole, controleer of er slechte bijzitten: geopende exemplaren kun
je een tik geven op de achterkant. Als de schelpen nu dicht gaan, kun je ze alsnog gebruiken, anders niet
2.Doe de vongole in een grote pan, deksel erop en zet hem op middelhoog vuur, tot de
vongole allemaal open zijn, giet de vongole af (keukenpapier in vergiet) en bewaar het
uitlekvocht
3.Verwarm de olijfolie, fruit de knoflook licht met 1 el van de fijngehakte bladpeterselie en
doe de tomaten erbij
4.Na paar minuten doe je een deel van de hete bouillon erbij en het uitgekookte van de
vongole met evt het glaasje water met saffraan
5.Breng alles aan de kook en voeg de fregola toe, met wat zout en peper, en iedere keer wat
hete bouillon
6. Terwijl alles zacht kookt, ontdoe je de vongole van de schelpjes, hou een handje over ter
versiering en zet apart
7.tegen het einde van de kooktijd (14-17 min), voeg je de vongole toe en de rest van de
bladpeterselie

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..