Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Fijn gesneden bieslook 1 el
  • Mayonaise 2-3 el
  • Grote garnalen 12
  • Zonnebloemolie 1,5 dl
Bereiding

Bak de vadouvan 2-3 minuten op zacht vuur in 2 eetlepels olie.
Voeg de rest van de olie toe en verwarm het mengsel nog 5 minuten op heel zacht vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Laat de olie afkoelen, schenk hem door een zeef en vang de olie op.
Doe dit het liefst één dag van tevoren.
Pel de garnalen, maar laat het staartstukje eraan zitten.
Verwijder ook de zwarte darm aan de rugzijde van de garnaal.
Marineer de garnalen 2 uur in de vadouvan-olie met een beetje zout en peper.
De garnalen moeten royaal met olie omgeven zijn.
Maak in de in de tussentijd de kruidige mayonaise; klop de mayonaise los en voeg enkele druppels vadouvan-olie toe en de bieslook.
Haal de garnalen uit de olie en rooster ze circa 4 minuten in de grillpan (of in een droge koekenpan) tot ze roze kleuren, keer ze halverwege.
Serveer ze op kleine bordjes met een toefje kruidige mayonaise.
Bron: Marlies Batelaan http://www.marliesbatelaan.nl/?s=vadouvan

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..