Olijfoliecake
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Bakpoeder 16 gram
  • Bloem 250 gram
  • Carobmelasse (bij Turkse of Marokkaanse winkel) of dadelsiroop. 2dl
  • Eieren 6
  • Pijnboompitjes 250 gram
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de pijnboompitten redelijk fijn. Klop met een handmixer of garde de eieren met de carob en de olie (en voor de echte zoetekauw 3 el lichtbruine basterdsuiker) in ca.10 min. dik en romig. Klop met een garde de gemalen pijnboompitjes erdoor. Voeg dan beetje bij beetje de gezeefde bloem, het bakpoeder en de specerijen toe en meng met een garde zo snel mogelijk door het eimengsel. Schenk het beslag in een
ingevette en bebloemde cakevorm naar keuze (springvorm van ca. 26 cm doorsnede of een cakevorm van 2 l, vul de vorm tot max. ).Bak de cake in het midden van de hete oven in ca. 50 min. bruin en gaar. Check na ca. 45 min. of de cake gaar is door met een houten
prikker in het midden te prikken. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar; zo niet, laat de cake dan nog wat langer bakken. Laat de cake een paar minuutjes afkoelen in de vorm, keer hem op een taartrooster of schaal en laat verder afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met nog wat zoete ras el hanout en gedroogde rozenblaadjes. Lekker bij Arabische of Turkse koffie.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..