Gekonfijte citroenkip
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Peterselie of koriander 6 el
  • Amandelen 75
  • Gedroogde abrikozen 8
  • Dadels 8
  • Vermicelli 500 gram
  • Boerenkip 1
Bereiding

Snijd de gekonfijte citroen in vieren, snijd schil met vruchtvlees in hele dunne reepjes. Wrijf de kip goed in met de helft van de citroenreepjes, ras el hanout, zout en peper en olijfolie. Marineer de kip in een ovenschaal 30 min. tot een paar uur. Verwarm de oven voor op 250°C. Rooster de kip in 15 min. rondom goudbruin in de hete oven. Zet de oven op 150°C en gaar de kip in 45 min. Prik met een mesje tussen de dij en de filet van de kip; is het vocht doorzichtig, dan is de kip gaar, zo niet, gaar de kip dan nog 10-20 min. Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussière of stoompan. Meng de vermicelli in een grote schaal met 3 el olijfolie en zout. Besprenkel met een half glaasje koud water en wrijf met je handen de vermicelli los. Doe in het bovenste gedeelte van de couscoussière en stoom 10 min. Snijd dadels en abrikozen in reepjes. Hak de amandelen grof. Schep de gestoomde vermicelli in een grote schaal en besprenkel met wat water. Meng de dadels, abrikozen, amandelen en rest citroenreepjes door de vermicelli met 1 el olie. Stoom alles nogmaals 8 min. Meng de vermicelli met kruidige kipjus uit de ovenschaal en de peterselie. Schep wat van de vermicelli in de kip en serveer de kip op de rest van de vermicelli.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..