Belboulacouscous
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Koriander 1 bosje
  • Lamsgehakt 400 gram
  • Korianderzaad 4 el
  • Pul biber 1 el
  • Teentjes knoflook 2
  • Flespompoen 1
  • Belboulacouscous 350 gram
Bereiding

Voor 4 personen
Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussière. Besprenkel de couscous met ca. 1 dl warm water, wat zout en, 1 el olijfolie en wrijf met je handen de korreltjes los. Doe de couscous in het bovenste gedeelte van de pan en stoom de couscous ca.10 min.
Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel met ca.½ dl water, wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer 10 min. Wrijf korrels voor de tweede maal los. Voeg naar smaak extra zout, en olie of boter toe. Stoom de couscous voor de derde en
laatste keer en roer goed los met een houten lepel. Schil de pompoen, verwijder zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie en stoof de pompoen ca. 10 min. op laag vuur met de knoflook, 2 el harissa, ½ el pul biber, 2 el korianderzaad en 6 dl water. Kneed het gehakt met de rest van de harissa, pul
biber en het korianderzaad en wat zout. Vorm kleine gehaktballetjes en voeg ze aan de pompoenstoof toe; stoof nog 10 min. Snijd de koriander fijn en roer deze door de pompoen-gehaktstoof. Serveer de belboulacouscous met de pompoen en gehaktballetjes.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..