Couscous Berkouks
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Kleine lichtgroene stevige courgettes 2
  • Vastkokende aardappels 3
  • Tumeric 1/2 el
  • Korianderzaad 1/2 el
  • Gember 1 el
  • Stukje rode peper
  • Grote rijpe tomaat 1
  • Teentjes knoflook 2
  • Witte ui 1
  • Citroen 1
  • Artisjokken 3
Bereiding

Voor 4 personen
Snijd driekwart van de artisjokbloem af. Schil daarna met een klein scherp mes als een appel, tot je bij de bodem en het hooi komt; snijd langs het vruchtvlees en schil ook de onderkant van de bodem zodat er geen groen overblijft. Schep het ‘hooi’ met een lepel eruit, bewaar de artisjokharten in water met citroen. Snijd ui en knoflook fijn en de tomaat grof. Verhit een scheut olijfolie, voeg ui, knoflook, tomaat, rode peper, gember, kaneelstokje, komijn, koriander, turmeric, peper, zout toe en bak 5 min. op laag vuur. Snijd de aardappels in stukken. Voeg ¾ l warm water toe, breng aan de kook, voeg aardappel toe en na 5 min. de artisjokken. Snijd de courgettes in stukken en voeg na 10 min. toe. Stoom de berkouks in het bovenste gedeelte van een couscoussiere of stoompan, breng ruim water aan de kook in het onderste deel. Besprenkel de berkouks met 1 dl warm water, zout, 1 el (olijf)olie wrijf met je handen de korreltjes los. Doe de berkouks in het bovenste gedeelte en stoom ca. 10 min. Schep in een schaal en besprenkel met ½ dl water. Stoom weer 10 min. Roer los en meng met wat olijfolie. Je kunt de berkouks ook 10-15 min. meekoken in de bouillon in plaat van stomen. Verdeel de groente met de bouillon over de berkouks.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..