Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • azijn
  • suiker 50 gram
  • stroop Naar smaak
  • wortel 400 gram
  • aardappelpuree 50 gram
  • Parmezaanse kaas 50 gram
  • 1 ui
  • prei 1
  • geleimaker (bijvoorbeeld Goma Gellan van Sosa) 25 gram
  • wodka
  • tabasco
  • worcestersaus
  • takjes rozemarijn 4
  • takjes tijm 4
  • blaadjes laurier 2
  • sjalotten 2
  • rode wijn (die je van plan bent te schenken)
  • sukade van het Black Angus-rund 400 gram
Bereiding

De wortelcrème maak je de avond tevoren door in plakken gesneden wortels, tijm, rozemarijn, laurier en stroop op 120? C en dit 10 uur lang afgesloten in de oven te garen. Hierna opdraaien met boter.
Gaar de sukade sous-vide gedurende 60 minuten op 50? C.
Kook de pasta in net voldoende water met veel zout. Hierna afspoelen en doe de spaghetti dan in een terrinevorm (rond of hoekig) waarin het aan elkaar mag kleven want het wordt later in plakken gesneden. Je bepaalt zelf de compactheid van deze pasta.
Tomatensaus: sjalotten, laurier, tijm en rozemarijn aanfruiten en afblussen met rode wijn. Daarna de ‘Passata di pomodoro’ toevoegen. In laten koken tot de gewenste dikte. Worcestersaus, tabasco en een scheut wodka toevoegen.
Voor de gelei om de tomaten heen: Big Tom-tomatensap en Goma Gellan (Sosa) opkoken (moet boven 90? C komen om effectief te zijn).
De prei en de ui smeer je eerst in met knoflookolie en brand je daarna met een gasbrander.
De zoetzure wortel is gemarineerd met 1 deel suiker, 1 deel azijn en 1 deel water.
De parmezaankoek: 1 deel parmezaan, 1 deel aardappelpuree en zout. Deze 15 minuten afbakken op 140? C tot ze goudbruin zijn.
Tot slot à la minute de spaghetti uit de terrinevorm keren, in plakken snijden, kort om en om bakken, net zoals de sukade. Bord dresseren met alles uit de mise-en-place en ... aan tafel!
Bekijk hier de video:


RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..