Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • sushi-azijn 10 gram
  • Red meat-radijs 2 stuks
  • Filodeeg 2 plakken
  • Oude kaas 100 gram
  • Eidooier 60 gram
  • Melk 100 gram
  • Room 100 gram
  • Citroensap 15 gram
  • Soja 10 gram
  • Sjalotten 2
  • Vegetal 18 gram
  • Groentebouillon 350 ml
  • Kruimige aardappel 75 gram
  • Suiker 150 gram
  • Spitskool 1
Bereiding

Recept voor 4 personen
Spitskool
Blaker een spitskool rondom zwart op de BBQ op gematigd vuur totdat de spitskool door en door mooi gegaard is. Verwijder de buitenste bladeren, snijd in vieren, verwijder de kern en halveer nog eens (totaal 8 porties uit 1 spitskool).
Bak voor het afmaken de parten spitskool nog even kort aan op de BBQ.

Zoetzure spitskool
Snijd een rauwe spitskool in fijne julienne. Kook 0,5 l natuurazijn op met 150 gram suiker en 100 ml water en 1 st. steranijs. Giet dit kokend op de spitskool, dek af en zet koud weg.

Truffelbal
Kook 75 gram kruimige aardappels met 150 ml groentebouillon en 100 ml truffeljus en -parures (thuis kan men truffeltapenade gebruiken met eventueel klein beetje truffelolie). Draai deze donkere ‘aardappelsoep’ fijn in een blender, kleur eventueel bij met inktvisinkt (zakjes zijn bij visboer verkrijgbaar). Proeven en op smaak brengen en de massa in bolmatjes invriezen. Prik ze hierna in met een tandenstoker of prikkertje.
Los 18 gram Vegetal op in 250 ml groentebouillon, kook goed door en haal hier de truffelbal door totdat deze mooi gecoat is met gelei en laat ontdooien. De groentebouillon kan ook gemengd worden met 2,5 gram van de vegetarische gelatine agar-agar.

Sjalot
Snipper 2 sjalotten ragfijn. Frituur 1 sjalot in olie van 160 graden tot goudbruin en direct na het frituren zouten. Bewaar de andere om rauw te gebruiken.

Sambai-dressing
Meng de volgende ingrediënten tot een dressing
- 35 gr sambai
- 10 gr soja
- 35 gr hazelnootolie
- 25 gr olijfolie
- 15 gr citroensap

Kaascrème
Kook 100 gram room met 100 gram melk op en giet dit kokend op 60 gram eidooier onder voortdurend roeren met een garde. Los hier 60 gram fijngeraspte oude kaas in op en breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

Kaaskoekjes
Kwast een plak filodeeg in met olijfolie. Bestrooien met fijngeraspte oude kaas en afdekken met een tweede plak filodeeg. Smeer deze weer in met olijfolie en bak het in 10 minuten af op 150 graden Celsius.

Red meat-radijs
Schaaf de red meat-radijs (of gewone radijs) in dunne plakjes en steek deze rond uit met een klein stekertje. Breng op smaak met peper, zout en dressing (10 gr sushi-azijn, 10 gr chardonnay-azijn, 40 gr olijfolie).

Dresseer het gerecht zoals in het filmpje en schaaf hier op het eind verse truffel overheen.



RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..