Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Dikke yoghurt 300 gram
  • Dille 1 bos
  • Amandelen 75 gram
  • Rijst 300 gram
  • Aubergines 4
  • Boter (geklaard) 2 el
  • Grote uien 2
Bereiding

Voor 4 personen
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter en bak de uien met de seven spices ca. 15 minuten op laat vuur. Snijd intussen de aubergines in de lengte in dunne plakken en frituur ze goudbruin in een flinke laag olie. Bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schep het uienmengsel uit de pan. Was de rijst en laat hem uitlekken. Leg een laag aubergines in de pan, schep daarop de uien en de helft van de rijst, leg er weer een laag aubergine op, weer een laag rijst en maak af met de rest van de aubergines. Voeg 6 dl water, het kaneelstokje en wat zout toe en kook de maqlouba ca. 15 minuten op middelhoog vuur. Zet dan het vuur laag en laat de maqlouba op een warmhoudplaatje nog 5 minuten staan.

Frituur de amandelen in een laagje hete olie goudbruin, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de dille fijn en roer met wat zout door de yoghurt.

Verwijder het kaneelstokje. Stort of schep de maqlouba op een schaal, bestrooi met amandelen en geef de dikke dilleyoghurt er in schaaltje bij.

Bron: 'Arabia bij je thuis' van Nadia Zerouali & Merijn Tol (2012)

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..