Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Gorgonzola dolce, in stukjes 60 gram
  • Kokende groente- of kalfsbouillon 2 liter
  • Droge witte wijn, even verwarmd 1 dl
  • Lente-uitjes 4
  • Geroosterde rode bietjes 300-350 gram
Bereiding

Voor 4-6 personen:
Verwijder wortels en slap blad van de lente-uitjes en snijd het wit en stevige groen apart van elkaar fijn; het groene deel zelfs extra fijn, en houd daarvan een hoeveelheid van 3 dessertlepels apart voor de mantecatura (smeuig of cremig maken). Ontdoe de bietjes van hun schil, snijd ze in stukjes, en pureer ze vervolgens in een roerzeef met fijne schijf, of in een blender.

Smoor in een ruime, lage pan het fijngesneden wit van de uitjes, bestrooid met een beetje zout, in de olijfolie op een laag vuur. Roer de rijst erdoor en rooster de korrels tot ze 'warm onder de duim' zijn. Blus af met de wijn en laat deze snel inkoken en absorberen door de rijst. Roer er vervolgens 3 grote soeplepels van de kokende bouillon door, en kook de risotto bijtgaar in 15-19 minuten.

Roer na 12 minuten de gepureerde bietjes lepelsgewijs door de risotto, onder toevoeging van telkens een kleine hoeveelheid van de hete bouillon, zodat alles zich goed met elkaar kan vermengen; zorg dat de risotto niet van de kook raakt.

Draai, zodra de risotto bijtgaar is en de gewenste consistentie heeft, het vuur uit onder de pan. Geef de risotto zijn mantecatura met de stukjes Gorgonzola en het apart gehouden fijne groen van de lente-uitjes. Breng de risotto definitief op smaak met zout, en laat het gerecht 1-2 minuten rusten in de gesloten pan. Serveer de risotto in voorverwarmde diepe borden.

Bron: 'Tutto risotto' van Florine Boucher 4e druk (2014)

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..