Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Zachte geitenkaas 100 gram
  • Rode biet (voorgegaard) 300 gram
  • Krokant gebakken pancetta 6 plakjes
  • Crème fraîche 2 volle eetlepels
  • Pompoenpitten 1 el
  • Groentebouillon 2 l
  • Fijngehakte knoflook 3 tenen
  • Gesnipperde uien 2
  • Olijfolie 5 el
  • Gemalen koriander 2 tl
  • Gemalen komijn 1,5 tl
  • Gele wortel 1,5 kg
Bereiding

Bereiding voor 6 personen:
Snijd de wortels in stukken en halveer ze of snijd in kwarten, tot ze een dikte van 1 cm hebben. Spreid de wortel uit over een bakplaat. Meng komijn en koriander door 3 eetlepels olijfolie. Besprenkel de wortel met de komijn-korianderolie en bestrooi dit met zeezout. Rooster de wortel in de voorverwarmde oven in 20 minuten beetgaar op xxx° C.
Verhit in een soeppan de laatste 2 eetlepels olie. Fruit de ui en wat later de knoflook 1 minuut. Schep om met de geroosterde wortel. Schenk de bouillon in de pan. Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Roer de harissa door de crème fraîche.
Pureer de soep met de staafmixer of blender en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de soep in 6 glazen. Schep er een lepel harissaroom op en bestrooi dit met de pompoenpitten en garneer het glas met de krokant gebakken pancetta.

Voor de gelaagde biet:
Gebruik een uitsteker voor de bieten. Steek 3 plakjes biet per persoon uit. Gebruik de steker ook voor de opbouw. Begin met een plak biet, vervolgens een dun laagje geitenkaas, dan nog een plak biet, een dun laagje geitenkaas en eindig met de biet.

Bordopmaak:
Plaats het glas met de soep en de krokante pancetta in het midden met ernaast het bietentorentje en de pompoenpitten verdeeld over het bord.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..