Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Partje citroen 1
  • Bosuitjes 2
  • Rode ui 0,5
  • Eiwit 1
  • Handvol spinazieblaadjes 1
  • kleine teen knoflook (in dunne plakjes) 1
  • Melk 200 ml
  • Room 300 ml
  • Gelatine 2,5 blad
  • Doperwten 250 g
Bereiding

Bereiding voor 4 personen:
Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pan room, melk en knoflook. Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot 350 ml. Kook de doperwten nog 30 seconden mee en neem dan de pan van het vuur. Pureer de doperwten in de melk samen met de spinazie (staafmixer, keukenmachine of blender). Passeer de massa door een zeef. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in de puree. Zeef nogmaals. Zet de massa in de koeling om lobbig (maar dus nog niet stijf!) te worden.
Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door de puree.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over glazen of schaaltjes en laat de mousse afgedekt in de koeling opstijven.
Snijd de ansjovis en de rode ui in zeer fijne blokjes en de bosui in fijne ringetjes. Meng alles met wat citroensap, peper en zout. Verdeel de het ansjovis-uimengsel over de mousse. Schep op elk glas een royale theelepel Caviaroli.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..