Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Sla 1 krop
  • Zonnebloemolie 4 dl
  • Mosterd 2 tl
  • Eidooier 2 stuks
  • Brickdeegvelletjes 3 stuks
  • Basilicumblaadjes 9 stuks
  • Grote verse garnalen 18 stuks
Bereiding

Pel 18 grote verse garnalen, verwijder het darmkanaal en leg ze op een schone doek. Breng ze op smaak met wat zout en piment d'Espelette. Deel 9 basilicumblaadjes in tweeën en leg de helften op de gamba’s. Snijd (ronde) brickdeegvelletjes in zessen (driehoeken met ronde voet ontstaan). Rol de gamba’s met het basilicum strak in het brickdeeg en steek er een prikker door.
Maak mayonaise van 2 eidooiers, twee theelepels mosterd, 1 dl. sherryazijn met wat zout daarin opgelost en 4 dl. zonnebloemolie of druivenpitolie (laatste is beter als de mayo in de ijskast bewaard wordt). Voeg daar 2 eetlepels satémelange aan toe. Bak de garnalen in de frituur op 180° C gedurende 20 - 30 seconden. Leg ze op een bord in blaadjes rode witlof (carmine), wat kleine blaadjes sla uit de kern van een krop sla met hier en daar voldoende satémayonaise. Meteen serveren.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gegrilde aardappels
  • Gekonfijte citroenkip
  • Geroosterde vijgen, granaatappelwijn, mascarpone en hazelnoot
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ortiz tonijnsalade van Oceaan Deli
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pappardelle met salsa tartufata en bospeen
  • Pasta 'Bolognese' à la restaurant Juuls
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met koffie van bombarijst
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Spitskool van de Green Egg met sambai azijn en truffel
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    DE ONLINE HEMEL VOOR FOODIES..