Carobmelasse (bij Turkse of Marokkaanse winkel) of dadelsiroop.2dl
Eieren6
Pijnboompitjes250 gram
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de pijnboompitten redelijk fijn. Klop met een handmixer of garde de eieren met de carob en de olie (en voor de echte zoetekauw 3 el lichtbruine basterdsuiker) in ca.10 min. dik en romig. Klop met een garde de gemalen pijnboompitjes erdoor. Voeg dan beetje bij beetje de gezeefde bloem, het bakpoeder en de specerijen toe en meng met een garde zo snel mogelijk door het eimengsel. Schenk het beslag in een
ingevette en bebloemde cakevorm naar keuze (springvorm van ca. 26 cm doorsnede of een cakevorm van 2 l, vul de vorm tot max. ).Bak de cake in het midden van de hete oven in ca. 50 min. bruin en gaar. Check na ca. 45 min. of de cake gaar is door met een houten
prikker in het midden te prikken. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar; zo niet, laat de cake dan nog wat langer bakken. Laat de cake een paar minuutjes afkoelen in de vorm, keer hem op een taartrooster of schaal en laat verder afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met nog wat zoete ras el hanout en gedroogde rozenblaadjes. Lekker bij Arabische of Turkse koffie.