Ansjovisfilet in olijfolie

Ortiz’ ansjovisfilets De geraffineerde smaakmaker

47 gram

PRODUCTINFORMATIE
ACHTERGROND INFORMATIE
 

Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Behalve op sommige pizza’s en door de salade niçoise zelden puur, vaker verwerkt, bijvoorbeeld in sauzen. Denk aan de Piëmontese bagna càuda (een soort pittige warme fondue voor groente). De oerdegelijk Baskische firma Ortiz heeft de ansjovis eerst met grof zeezout ingelegd waarna de vis een rijping ondergaat in houten vaatjes gedurende vier maanden. Daarna worden ze met de hand gespoeld, schoongemaakt, zorgvuldig gefileerd en ingelegd op olie. Het resultaat: voortreffelijke diep roze filets die je tegemoet blozen als je het blikje opent. Ze hebben een zilt, umami-achtig karakter en ze kunnen – zonder dat ze als zodanig herkenbaar zijn – voor een boost zorgen van vele sauzen (of boters) bij vis, vlees en groente.

€ 4,50
  √ Binnen 1-2 werkdagen bezorgd

LEKKER LEKKER...

AANRADERS BIJ DIT PRODUCT

INSPIRATIE Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis

DIT VINDEN ONZE KLANTEN ERVAN

Geweldige producten en goede service

Jasper van Kessel

EN WAT VINDT U?
Geef uw mening over dit product!