Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Olien en Azijn
  • Sambai azijn
Terug

Sambai azijn

24,95

Sambai azijn

24,95

Sambai is een azijnsoort waarin bonito getrokken heeft. Het is een favoriet product van vele chefs. Dit komt doordat de umamismaak van deze azijn multi-inzetbaar is. Umami is de vijfde smaak die zich laat vertalen in ‘hartig’. De smaak komt veel in de Aziatische keuken voor, maar zit ook in bijvoorbeeld tomaat en parmezaan.

In Japan, en vooral in West Honshu is de traditie van azijn maken, zo oud als de straat. Azijn wordt traditioneel gemaakt van gerst of rijst, en later tevens van sake, en wordt in klei potten bewaard ter fermentatie met de azijnmoer, in Japan meestal Aspergillus Oryzae. Tijdens de trage fermentatie, steeds buiten, wordt de azijn met de hand gedurende 3 tot 6 maanden omgeroerd, tijdens deze periode wordt zetmeel omgezet naar vergistbare suikers om zo ethanol te vormen tijdens de gisting. De aanwezigheid van nauurlijke gisten doen de rest ...
Azijn is ook weer zeer belangrijk in de Japanse keuken. Reeds 5000 jaar geleden waaide de productie en het gebruik ervan mee over vanuit China.

Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap