Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Olien en Azijn
  • Olijfolie met citroen Villa Manodori
Terug

Olijfolie met citroen Villa Manodori

14,95

Olijfolie met citroen Villa Manodori

14,95

De essentiële oliën van de Italiaan Massimo Bottura – een van de allergrootste koks ter wereld – behoren tot de beste die wij kennen. Al een paar druppels van deze krachtige citroenolie hebben een geweldig effect, bijvoorbeeld over gegrilde vis of een eenvoudige salade. Niemand die de feitelijke citroen mist en deze olie is dan ook als het ware gehuwd met de essentie van citroen. Ook in warme bereidingen blijft deze olie goed overeind. De olie wordt uitsluitend gemaakt van aan de citroen onttrokken olie en dat wordt gecombineerd met extra ‘maagdelijke’ kwaliteit olijfolie. De precieze manier waarop die smaakonttrekking aan citroen plaatsvindt, dat blijft natuurlijk het geheim van de kok, maar het karakter, de integriteit van de mooiste door Massimo geselecteerde citroenen, die wordt wordt bij wijze van spreken op uitstekende wijze gevangen in een flesje.

Massimo Bottura is veel meer dan een kok. Hij is een poëet en een artiest en we moeten zuinig zijn iemand zo te noemen. Met de hoogste onderscheiding van Michelin op je gevel en vermeld in de top-drie van beste restaurants ter wereld (aldus een Brits magazine in 2013), dan ben je iemand. Een bezoek aan zijn Osteria Francescana in Modena (en zag alsjeblieft mó-deena) is een must voor elke zichzelf respecterende culi. Alles wat uit zijn handen komt moet dus goed zijn, immers: noblesse, oblige.
Onder de naam Villa Manodori brengt Massimo Bottura een aantal essentiële oliën op de markt: op basis van citroen dus, maar ook is er gember, knoflook, zwarte en rode peper en rozemarijn. En omdat hij nu eenmaal in Modena zit, komt hij er niet onderuit om ook aceto balsamico te maken: een ‘gewone’ (maar hele mooie) van volgens de regels 12,5 jaar oud, een biologische, een die specifiek op kersenhout gelegen heeft en een hele oude (en dus kostbare) die twintig jaar heeft liggen indikken. Daarna ging de bijna-stroop op het traditionele bolle flesje. Verder heeft Villa Manodori nog een azijn gemaakt van de most van barolo en een extra vergine olie van die hele lekkere olijfjes uit Taggia. Allemaal top!
O ja: de naam Villa Manodori is afkomstig van het gelijknamige 16de eeuwse landgoed in Modena.

Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap