Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Inspiratie
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie

Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Poedersuiker2 el
  • Eigeel1
  • Suiker120g
  • Biologische citroen0,5
  • Blanke amandelen250g
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 160°C.
    Maal de amandelen grof in een keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Meng de amandelen met de suiker en maal nogmaals redelijk fijn.
    Meng in een kom de gemalen amandelen met het zout, rasp de schil van de citroen erboven en voeg het eigeel en 1-2 el oranjebloesemwater toe. Het deeg blijft smeuïg.
    Vorm kleine balletjes. Strooi wat poedersuiker op een bordje en rol de balletjes door het poedersuiker, druk elk balletje wat plat door met je duim in het midden te drukken.
    Leg ze met voldoende afstand tussen elk koekje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en heel licht bruin.
    Laat op de bakplaat afkoelen om stevig te worden voordat je ze eraf haalt.
    Serveer met witte koffie: schenk heet water dat net van de kook af is in een theepot en breng op smaak met een scheutje oranjebloesemwater. Hoe meer hoe geparfumeerder.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap