Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Kip met pompoen-citroensaus

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Zout en peper
  • Teentjes knofllook2
  • Uien2
  • Flespompoen1
  • Biologische kip (in grote stukken)1
  • Bereiding

    Voor 4 personen
    Wrijf de kipstukken in met zout, peper, tabl en kurkuma. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een stoofpan, bak de stukken kip rondom goudbruin, voeg uien en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur mee. Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Snijd de tomaten fijn (bewaar het sap). Snijd de citroen in vieren, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in reepjes. Voeg de pompoen, citroenschil, tomaten, het bewaarde tomatensap en 3 dl water toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof de kip in ca. 30 minuten gaar. Haal de kipstukken uit de pan en pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine. Pluk het kipvlees (verwijder velletjes en botjes) en voeg de geplukte kip weer aan de saus toe. Voeg nog wat olijfolie toe, breng op smaak en warm goed door. Serveer met couscous.

    Bron: 'Arabia' van Nadia Tol & Nadia Zerouali (tweede druk, 2009)
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap