Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Inspiratie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood

Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Kookroom150ml
  • Knoflook3 teentjes
  • Sjalotten2st
  • Aardappel (bintjes)1kilo
  • Bereiding

    Week 60 gram gedroogde eekhoorntjesbrood in een halve liter lauw water gedurende een nacht of minimaal 12 uur. Giet ze door een zeef, laat ze uitlekken en kook het water tot de helft in. Schil 1 kilo bintjes en snijd ze in niet te dikke schijfjes. Bak het eekhoorntjesbrood met een fijngesneden sjalotten in boter.
    Voor de saus: meng het ingekookte inweekwater met 3 teentjes knoflook, 150 ml room, peper, zout en nootmuskaat. Breng dit al roerende aan de kook. Maak, in een ingevette ovenschaal laagjes van de aardappelschijfjes en de paddenstoelen. Giet de saus door een fijne zeef over de aardappelen en laat het ongeveer 45 minuten bakken in de oven bij 220° C. Meteen serveren.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap