Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Specerijen
  • Vadouvan
Terug

Vadouvan

9,95

Vadouvan

9,95

Currymelange uit zuidoostelijk India samengesteld door Franse kolonisten. Het rijke lichtgefermenteerde aromatische vadouvan is een allemansvriend omdat het goed samengaat met curries, gevogelte, vlees, vis, rijst, aardappelen, groenten, pasta enzovoort. Geeft veel smaak af aan olie (infusie) en aan vettige sauzen. Aan het eind toevoegen en zeven voor gebruik. Bevat: komijn, fenegriek, linzen, mosterdzaad, kerrieblad, knoflook, kurkuma en druivenpitolie.

Franse interpretatie van het Indiase vadavam. Bekekende koks als Robert Kranenborg werkten er al mee in het begin van de jaren ’90 toen nog niemand van deze zeer aromatische gefermenteerde specerijenmelange gehoord had. De grove melange bestaat uit specerijen als komijn, kerrieblad, fenegriek, linzen, kurkuma, mosterdzaad, sesamolie, knoflook, kokosolie en soms de olie waarin uien gebakken zijn plus gedroogde uien. Zoals veel melanges verschilt de samenstelling per streek.
Vadouvan masala komt oorspronkelijk uit zuidelijk India (in het bijzonder het voormalige Franse gebiedsdeel Puducherry – vroeger Pondicherry – en Tamil Nadu).
Vadouvan heeft het meeste effect als het tegen het eind van een bereiding toegevoegd wordt. Omdat vadouvan vrij grof is, dient het er vlak voor gebruik van een bereiding uit gezeefd te worden. Het kan breed ingezet worden, maar in het bijzonder is het een mooi condiment voor visbereidingen, rijst, groente, lamsvlees of bijvoorbeeld patés. In een thee-ei kan het ook gebruikt worden om kookwater smaak te geven. Vadouvan kan het beste koel bewaard worden.

Ook lekker!
30 gram
2,75
0
500 gram
4,95
0
500 gram
3,45
0
Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap