Ook wel bekend als parel-couscous. Moghrabieh komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden-Oosten en de naam betekent couscous uit de Maghreb. Het zit tussen couscous en pasta in. Onze Libanese moghrabieh is gemaakt van semolina, water en zout, gevormd tot mooie parels. Moghrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien en soms kip of ander vlees op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij. Moghrabieh kun je als pasta eten. Wij vinden deze parel-couscous ook echt geweldig in salades en soepen.
Moghrabieh is een grove pasta achtige couscous uit het Midden-Oosten die in de familie van couscous (maghreb landen zoals Marokko, Algerije en Tunesië) en fregola (Sardinië) en maftoul (Palestina) thuishoort.
Smaakcombinaties met moghrabieh:
groentes, vlees, kip, stoofgerechten, soepen, bouillons, salades, pilavis.