Zoethoutwortel gemalen

50 gram

PRODUCTINFORMATIE
 

Net als met pijpkaneel kun je zoethout het best zijn smaak af laten geven door het te laten trekken in een vloeistof (bijvoorbeeld een jus of fond, melk, room, water), maar voor wie weinig tijd heeft en het gerecht toch die subtiele dropsmaak van zoethout wil meegeven, is er dit fijne poeder van de zouthoutwortelstok. Hoewel je terughoudend moet zijn met het gebruik van zoethout (het kan gemakkelijk leiden tot bloeddrukverhoging bij mensen die die hier gevoelig voor zijn) bevat zoethout een zoetstof (glycol) die dertig tot vijftig keer zo krachtig is als suiker. In de vroege 17e eeuw werd zoethout al gebruikt voor het maken van de eerste ‘muntdrop’ (de Engelse ‘Pontefract cakes’) waarna het in de loop van die eeuw op grote schaal verwerkt werd in suikergoed. Zoethout is wel gecombineerd met coquilles, zeeduivel en verwerkt in desserts (denk aan aardbeien en om als smaakvariant in een crème brûlée). In Aziatische gerechten moet het goed samengaan met gesauteerd rundvlees en gebakken groenten.

€ 2,50
  √ Binnen 1-2 werkdagen bezorgd

LEKKER LEKKER...

AANBIEDINGEN

INSPIRATIE Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
We beginnen met...
  • Advieh
  • Boter
  • Gedroogde sinaasappelschil
  • Grote, gele rozijnen
  • ...

DIT VINDEN ONZE KLANTEN ERVAN

Geweldige producten en goede service

Jasper van Kessel

EN WAT VINDT U?
Geef uw mening over dit product!