Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Moghrabieh met kikkererwten en uien

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Gedroogde kikkererwten75g
  • Uien2
  • Gemalen piment0,5 el
  • Bereiding

    Recept voor 2-3 personen.
    Week de kikkererwten een nachtje in ruim koud water.
    Breng de kikkererwten aan de kook in ruim koud water en laat ze in ca. 1 uur (afhankelijk van de kikkererwt) gaar en zacht koken. Giet de kikkererwten af.
    Kook de mograbieh in ruim gezouten kokend water in ca. 15 minuten gaar; de parelcouscous mag echt gaar zijn. Giet de mograbieh af.
    Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak ze in een flinke scheut olijfolie in een ruime pan licht goudbruin en zacht.
    Voeg de gekookte mograbieh en kikkererwten toe aan de gebakken uien. Voeg de kaneel en seven spices (of piment) toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm enkele minuten goed door en serveer eventueel bestrooid met wat fijngesneden peterselie.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap