Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Freekeh salade

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Granaatappel1
  • Tomaten2
  • Amandelen75g
  • Bereiding

    Kook de freekeh beetgaar in ruim gezouten water (zorg dat het water zo zout is als ze zee, net als bij pasta!) in 15-20 min. Giet af en laat uitlekken en afkoelen. Verhit een laagje olie en bak de amandelen goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Snijd de tomaten doormidden. Knijp de tomaten uit boven de freekeh. Snijd het vruchtvlees fijn en meng alles door de freekeh. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie. Snijd het kroontje uit de granaatappel en breek met je twee duimen in het gat de appel open. Breek de 2 helften in parten. Sla met een lepel hard op de schil boven een kom, zodat alle zaadjes eruit vallen. Verwijder witte vliesjes.
    Meng vlak voor het serveren de helft van de granaatappelpitjes met de gehakte amandelen en de oregano door de freekeh. Voeg naar smaak nog extra zout toe. Serveer direct op een mooie platte schaal.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap