Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Libanese Man'ouche met za'atar

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Gist5g
  • Bloem250g
  • Bereiding

    Dit is wel de manier om deze za’atar te eten: klassiek op de man’ouche, het versgebakken flatbread met za’atar wat in Beiroet s’ochtends alle straten kruidig laat geuren.

    Kneed een soepel deeg van de bloem met ca. 1 ½ dl lauwwarm water, gist en wat zout. Wij hebben ook nog wat sumak toegevoegd. Laat afgedekt op een warme plek ca. een half uur rijzen. Meng 3 el za’atar met flink wat olijfolie. Maak kleine bolletjes van het deeg en rol ze uit tot hele dunne cirkels. Verhit een hete plaat of omgekeerde wok op het vuur en leg de deegcirkels erop. Keer ze om als 1 kant mooi goudbruin is. Bestrijk, terwijl je de man’ouche op de plaat laat liggen, 1 kant met het za’atar olijfolie mengsel. Bak nog 2-3 minuten. Serveer met labne (uitgelekte hartige yoghurt) met wat extra za’atar erover gestrooid en ingemaakte groente.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap