Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Fregola Sarda met Vongole

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Olijfolie
  • Ontvelde of gezeefde tomaten
  • Zout, peper
  • Fijngehakte bladpeterselie
  • Knoflook
  • Visbouillon1
  • Vongole1
  • Bereiding

    Voor 4 personen

    Bereiding:
    1. Koop hele verse vongole, controleer of er slechte bijzitten: geopende exemplaren kun
    je een tik geven op de achterkant. Als de schelpen nu dicht gaan, kun je ze alsnog gebruiken, anders niet
    2.Doe de vongole in een grote pan, deksel erop en zet hem op middelhoog vuur, tot de
    vongole allemaal open zijn, giet de vongole af (keukenpapier in vergiet) en bewaar het
    uitlekvocht
    3.Verwarm de olijfolie, fruit de knoflook licht met 1 el van de fijngehakte bladpeterselie en
    doe de tomaten erbij
    4.Na paar minuten doe je een deel van de hete bouillon erbij en het uitgekookte van de
    vongole met evt het glaasje water met saffraan
    5.Breng alles aan de kook en voeg de fregola toe, met wat zout en peper, en iedere keer wat
    hete bouillon
    6. Terwijl alles zacht kookt, ontdoe je de vongole van de schelpjes, hou een handje over ter
    versiering en zet apart
    7.tegen het einde van de kooktijd (14-17 min), voeg je de vongole toe en de rest van de
    bladpeterselie
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap