Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Fijn gesneden bieslook1 el
  • Mayonaise2-3 el
  • Grote garnalen12
  • Zonnebloemolie1,5 dl
  • Bereiding

    Bak de vadouvan 2-3 minuten op zacht vuur in 2 eetlepels olie.
    Voeg de rest van de olie toe en verwarm het mengsel nog 5 minuten op heel zacht vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
    Laat de olie afkoelen, schenk hem door een zeef en vang de olie op.
    Doe dit het liefst één dag van tevoren.
    Pel de garnalen, maar laat het staartstukje eraan zitten.
    Verwijder ook de zwarte darm aan de rugzijde van de garnaal.
    Marineer de garnalen 2 uur in de vadouvan-olie met een beetje zout en peper.
    De garnalen moeten royaal met olie omgeven zijn.
    Maak in de in de tussentijd de kruidige mayonaise; klop de mayonaise los en voeg enkele druppels vadouvan-olie toe en de bieslook.
    Haal de garnalen uit de olie en rooster ze circa 4 minuten in de grillpan (of in een droge koekenpan) tot ze roze kleuren, keer ze halverwege.
    Serveer ze op kleine bordjes met een toefje kruidige mayonaise.
    Bron: Marlies Batelaan http://www.marliesbatelaan.nl/?s=vadouvan
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap