Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Gekonfijte citroenkip

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Peterselie of koriander6 el
  • Amandelen75
  • Gedroogde abrikozen8
  • Dadels8
  • Vermicelli500 gram
  • Boerenkip1
  • Bereiding

    Snijd de gekonfijte citroen in vieren, snijd schil met vruchtvlees in hele dunne reepjes. Wrijf de kip goed in met de helft van de citroenreepjes, ras el hanout, zout en peper en olijfolie. Marineer de kip in een ovenschaal 30 min. tot een paar uur. Verwarm de oven voor op 250°C. Rooster de kip in 15 min. rondom goudbruin in de hete oven. Zet de oven op 150°C en gaar de kip in 45 min. Prik met een mesje tussen de dij en de filet van de kip; is het vocht doorzichtig, dan is de kip gaar, zo niet, gaar de kip dan nog 10-20 min. Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussière of stoompan. Meng de vermicelli in een grote schaal met 3 el olijfolie en zout. Besprenkel met een half glaasje koud water en wrijf met je handen de vermicelli los. Doe in het bovenste gedeelte van de couscoussière en stoom 10 min. Snijd dadels en abrikozen in reepjes. Hak de amandelen grof. Schep de gestoomde vermicelli in een grote schaal en besprenkel met wat water. Meng de dadels, abrikozen, amandelen en rest citroenreepjes door de vermicelli met 1 el olie. Stoom alles nogmaals 8 min. Meng de vermicelli met kruidige kipjus uit de ovenschaal en de peterselie. Schep wat van de vermicelli in de kip en serveer de kip op de rest van de vermicelli.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap