Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Belboulacouscous

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Koriander1 bosje
  • Lamsgehakt400 gram
  • Teentjes knoflook2
  • Flespompoen1
  • Belboulacouscous350 gram
  • Bereiding

    Voor 4 personen
    Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussière. Besprenkel de couscous met ca. 1 dl warm water, wat zout en, 1 el olijfolie en wrijf met je handen de korreltjes los. Doe de couscous in het bovenste gedeelte van de pan en stoom de couscous ca.10 min.
    Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel met ca.½ dl water, wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer 10 min. Wrijf korrels voor de tweede maal los. Voeg naar smaak extra zout, en olie of boter toe. Stoom de couscous voor de derde en
    laatste keer en roer goed los met een houten lepel. Schil de pompoen, verwijder zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie en stoof de pompoen ca. 10 min. op laag vuur met de knoflook, 2 el harissa, ½ el pul biber, 2 el korianderzaad en 6 dl water. Kneed het gehakt met de rest van de harissa, pul
    biber en het korianderzaad en wat zout. Vorm kleine gehaktballetjes en voeg ze aan de pompoenstoof toe; stoof nog 10 min. Snijd de koriander fijn en roer deze door de pompoen-gehaktstoof. Serveer de belboulacouscous met de pompoen en gehaktballetjes.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap