Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Inspiratie
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt

Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Dikke yoghurt300 gram
  • Dille1 bos
  • Amandelen75 gram
  • Rijst300 gram
  • Aubergines4
  • Boter (geklaard)2 el
  • Grote uien2
  • Bereiding

    Voor 4 personen
    Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter en bak de uien met de seven spices ca. 15 minuten op laat vuur. Snijd intussen de aubergines in de lengte in dunne plakken en frituur ze goudbruin in een flinke laag olie. Bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Schep het uienmengsel uit de pan. Was de rijst en laat hem uitlekken. Leg een laag aubergines in de pan, schep daarop de uien en de helft van de rijst, leg er weer een laag aubergine op, weer een laag rijst en maak af met de rest van de aubergines. Voeg 6 dl water, het kaneelstokje en wat zout toe en kook de maqlouba ca. 15 minuten op middelhoog vuur. Zet dan het vuur laag en laat de maqlouba op een warmhoudplaatje nog 5 minuten staan.

    Frituur de amandelen in een laagje hete olie goudbruin, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de dille fijn en roer met wat zout door de yoghurt.

    Verwijder het kaneelstokje. Stort of schep de maqlouba op een schaal, bestrooi met amandelen en geef de dikke dilleyoghurt er in schaaltje bij.

    Bron: 'Arabia bij je thuis' van Nadia Zerouali & Merijn Tol (2012)
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap