Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Dulce de leche-labne met kardemom

Ingredienten

  • Kardemom4 peulen
  • Zelf toevoegen

  • Gepelde pistachenoten100 gram
  • Gecondenseerde melk1 blik
  • Zout1tl
  • Turkse yoghurt300 gram
  • Bereiding

    Voor 8-10 personen
    Meng de yoghurt met het zout en schep dit in een met kaasdoek of een schone (zonder wasverzachter gewassen) theedoek beklede zeef boven een kom. Laat puur uurtjes uithangen. Doe het blikje in een kleine pannetje en vul het tot aan de rand van het blik met water. Laat op matig vuur circa 4 uur zachtjes koken. Vul tussentijds het water aan als het blikje niet meer onderstaat. Laat het blik uit het water afkoelen. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en vijzel de fijn. Meng de inhoud van het blik (dulce de leche), met het kardemompoeder. Maal de nootjes matig fijn. Rooster ze in een hete droge koekenpan tot ze goudbruin worden en lekker beginnen te geuren. Laat de nootjes op een bord afkoelen en knapperig worden. Begin in 8-10 minikommetjes of glaasjes met een laagje dulce de leche, dan een laagje labne, laagje dulce de leche en eindig met laagje labne. Bestrooi met de geroosterde pistachenoten.

    Bron: 'Een druppel rozenwater' van Nadia Zerouali & Merijn Tol (2015)
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap