Pel 18 grote verse garnalen, verwijder het darmkanaal en leg ze op een schone doek. Breng ze op smaak met wat zout en piment d'Espelette. Deel 9 basilicumblaadjes in tweeën en leg de helften op de gamba’s. Snijd (ronde) brickdeegvelletjes in zessen (driehoeken met ronde voet ontstaan). Rol de gamba’s met het basilicum strak in het brickdeeg en steek er een prikker door.
Maak mayonaise van 2 eidooiers, twee theelepels mosterd, 1 dl. sherryazijn met wat zout daarin opgelost en 4 dl. zonnebloemolie of druivenpitolie (laatste is beter als de mayo in de ijskast bewaard wordt). Voeg daar 2 eetlepels satémelange aan toe. Bak de garnalen in de frituur op 180° C gedurende 20 - 30 seconden. Leg ze op een bord in blaadjes rode witlof (carmine), wat kleine blaadjes sla uit de kern van een krop sla met hier en daar voldoende satémayonaise. Meteen serveren.