Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Inspiratie
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise

Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Sla1 krop
  • Zonnebloemolie4 dl
  • Mosterd2 tl
  • Eidooier2 stuks
  • Brickdeegvelletjes3 stuks
  • Basilicumblaadjes9 stuks
  • Grote verse garnalen18 stuks
  • Bereiding

    Pel 18 grote verse garnalen, verwijder het darmkanaal en leg ze op een schone doek. Breng ze op smaak met wat zout en piment d'Espelette. Deel 9 basilicumblaadjes in tweeën en leg de helften op de gamba’s. Snijd (ronde) brickdeegvelletjes in zessen (driehoeken met ronde voet ontstaan). Rol de gamba’s met het basilicum strak in het brickdeeg en steek er een prikker door.
    Maak mayonaise van 2 eidooiers, twee theelepels mosterd, 1 dl. sherryazijn met wat zout daarin opgelost en 4 dl. zonnebloemolie of druivenpitolie (laatste is beter als de mayo in de ijskast bewaard wordt). Voeg daar 2 eetlepels satémelange aan toe. Bak de garnalen in de frituur op 180° C gedurende 20 - 30 seconden. Leg ze op een bord in blaadjes rode witlof (carmine), wat kleine blaadjes sla uit de kern van een krop sla met hier en daar voldoende satémayonaise. Meteen serveren.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap