Pimentón De La Vera

Gerookte paprikapoeder uit Spanje


Bekijk alle specerijen

Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste Pimentón geselecteerd.

kappertjes
kappertjes assortiment
Via Columbus kwam de paprika in Spanje terecht en werd geserveerd aan koning Ferdinand en koningin Isabella van Extremadura. Zij waren verrast door het hete en kruidige karakter van de paprika. Dankzij de monniken van het klooster in Guadalupe werd de groente doorgegeven onder de broeders van andere kloosters en werd het vanuit Extremadura verspreidt over heel Spanje.

Gerookt paprikapoeder, ook bekend als Pimentón, geeft gerechten net iets meer pit dan gewoon paprikapoeder en wordt gebruikt om gerechten te kruiden of rood te kleuren. Het ingrediënt is onmisbaar in de Spaanse keuken, zo is het bijvoorbeeld erg lekker in paella. Gerookt paprikapoeder kan ook gebruikt worden in barbecuegerechten, marinades, worsten (chorizo), sauzen en tapas.

Gerookt paprikapoeder

Gerookt paprikapoeder wordt gemaakt door een speciaal soort peperachtig paprika’s te roken boven een vuur van eikenhout. Dagelijks worden de paprika’s met de hand gedraaid totdat de juiste droogheid is bereikt. Dit kan wel twee weken duren. Als stelen en zaad zijn verwijderd, worden de paprika’s langzaam vermalen totdat een fijn paprikapoeder met een karakteristieke smaak ontstaat. Dit mag niet te snel gebeuren om te voorkomen dat het poeder een verbrande smaak krijgt.Pimentón is verkrijgbaar in de varianten mild, medium en pittig.

Pimentón Dulce- Ronde rode paprika’s maken deze milde licht oranje Pimentón. De naam van die paprika’s zijn: Bola en Ňora
Pimentón Agridulce – Langere, donkere paprika’s maken deze medium Pimentón. De naam van die paprika is Jaranda.
Pimentón Picante – Gemaakt van dezelfde paprika’s als Pimentón Agridulce er is alleen cayennepeper aan toegevoegd. Dat is een chili uit China, India of Pakistan.

Pimenton pimenton pimenton

UIT HET BLOG