Vloeibare noten van Pariani


Bekijk alle  producten van Pariani

Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste notenoliën en pasta's geselecteerd.

ortiz
ortiz assortiment
Sinds kort verkoopt Vanilla Venture het assortiment van het Italiaanse bedrijf Pariani exclusief in Nederland. De belangrijkste producten zijn notenoliën. Daarnaast omvat het assortiment notenpasta en, gekonfijt fruit van citrusschillen (sinaasappel, citroen en bergamot allen uit Sicilië) en nougat van bovengenoemde notenrassen.

Geschiedenis Pariani

Mattia Pariani houdt zich sinds 2001 bezig met het winnen van olie uit de hazelnoot van het ras Tonde de Langhe Trilobate uit Piemonte . De productie van hazelnootolie van Mattia vindt zijn oorsprong in 2007 in Cortemilia gelegen in het hart van de Piemontese Langhe regio in de provincie Cuneo. Het dorp ligt uitgestrekt tussen 240 en 700 meter boven de zeespiegel en telt ongeveer 2.500 inwoners. De hazelnoten uit deze regio gelden als de meest begeerlijke ter wereld.

In maart 2011 is het bedrijf verhuisd naar Piobesi Torinese; een dorp ten noordwesten van Turijn gelegen in de schaduw van Bra en Alba. Op deze locatie is ook het Italian Food Style Education – Culinary Institute (IFSE) gevestigd, waarmee Mattia nauw mee is verbonden. Mattia studeerde landbouwkunde in Turijn. Tijdens zijn studie heeft hij zich beziggehouden met bijproducten van de hazelnoot, in het bijzonder hazelnotenolie. Hij wilde deze oude vergeten traditie in deze regio weer nieuw leven inblazen. Sindsde Tweede Wereldoorlog werd er al olie geperst uit de Tonde Gentile Trilobate hazelnoot. Maar de kleine productie en de hoge kosten deed het ambacht sterven aan een zachte dood. Centraal in zijn studie stond hoe op een innovatieve productiewijze olie te extraheren is uit droge zaden en noten en daarmee als case de vergeten hazelnoot uit de Piemonte.


Scriptie 'Hazelnootolie'

In 2004 studeerde hij af met een scriptie met de toepasselijke naam 'Hazelnootolie' dat werd gefinancierd door de Europese Unie. Hij won hiermee de Nationale Innovatieprijs van Italië.. In 2005 werd zijn droom werkelijkheid en startte hij zijn eigen bedrijf, waar hij begon met de koude persing van hazelnoten van het ras Tonde Gentille Trilobate en het produceren van (ontve t) hazelnoot meel. Sinds 2009 kwamen daar oliën gewonnen uit bovengenoemde rassen bij.

UIT HET BLOG