De beste paella-rijst

Welke rijst is het beste voor paella?


Bekijk onze bomba-rijst

Vanilla Venture heeft exclusief voor u de mooiste bomba-rijst geselecteerd.

Bomba rijst
bomba rijst assortiment
Als je in Spanje met vakantie bent, moet je minimaal één keer paella gegeten hebben. Paella is een typisch gerecht uit de buurt van Valencia. Maar ook andere streken zoals Malaga en Murcia kennen hun eigen bereidingen. Zoals pasta dat in Italië is, is paella een Spaans voorgerecht. Paella kan heerlijk zijn in de lokale sfeer van een Spaans kustplaatsje, maar probeer het ook eens thuis te maken! Voor het bereiden van een paella hoor je geen normale witte rijst te gebruiken en al helemaal geen snelkookrijst. Men gebruikt een gemiddelde of kleine korrel om paella te maken. Zoek je paellarijst bij uitstek? Neem dan bomba-rijst!
 

Hemelse smaakbom


Bomba-rijst geldt als de allerbeste rijst om paella te bereiden. Dat komt doordat de korrel enorm veel vocht kan opnemen en dat komt de smaak dus ten goede. Elke korrel is dan een hemelse smaakbom.
 
De voornaamste ingrediënten van paella zijn natuurlijk rijst, maar ook olie, saffraan en azijn. Saffraan wordt voornamelijk gebruikt om de paella te kleuren. Niet iedereen gebruikt saffraan, mede doordat het een kostbare specerij is, maar veel heb je niet nodig; slechts een paar draadjes.
 

Arroz bomba


Bomba-rijst heeft een korrel van ongeveer een halve centimeter. Omdat deze korrel flink meer vocht opneemt dan de normale rijst moet er ook bijna het dubbele aan vocht worden toegevoegd. Aan één kop bomba-rijst moeten ongeveer vier-en-een-halve kop vocht toegevoegd worden. Afhankelijk van de soort paella die je gaat maken, kun je vis-, kippen-, groente- of bijvoorbeeld bouillon van schaaldieren gebruiken om de rijst mee te garen. De paella-rijstkorrel zwelt op tot een bolletje en geeft een plezierig  anders-dan-anders-mondgevoel.
 
Onze bomba-rijst van de Virgen de la Esperanza-coöperatie is de voornaamste in Calasparra (in de buurt van Murcia in het zuidoosten van Spanje) waar ruim vijftig boeren zich inspannen om de beste bomba-rijst te maken. Deze rijst heeft een beschermde herkomstbenaming (D.O.)-certificaat waardoor zowel kwaliteit als naam beschermd zijn.

UIT HET BLOG