Zeebaars met Tahitiaanse vanillesaus
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Zout en peper
  • Vleesfond 1 tl
  • Droge witte wijn 1 glas
  • Boter
  • Room 25cl
  • Sjalot 1
  • Zeebaarsfilets 4
Bereiding

(voor 4 personen)
Bereiding:
1. Bak de zeebaars rustig in boter tot de filets goudbruin zijn. Haal de vis uit de pan en houd deze warm.
2. Fruit de sjalot in een pan met wat boter. Voeg het vanille-extract toe. Voeg daarna de vleesfond en witte wijn toe.
3. Reduceer de saus tot de helft van het volume en voeg de room toe. Laat dit ook nog wat inkoken tot het een mooie dikte heeft.
4. Maak de saus verder op smaak met peper en zout.
5. Tot slot: leg de gebakken zeebaars in de roomsaus en laat dit op laag vuur 2 tot maximaal 3 minuten garen.
6. Serveren met witte rijst, aardappelen en bijvoorbeeld een groene salade.

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gekonfijte citroenkip
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    KOOP UW WIJN BIJ:

     

     
    Gebruik kortingscode ‘vvthuis5’ en ontvang 5% korting bij Wijnkoperij De Gouden Ton.