Kip met pompoen-citroensaus
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Zout en peper
  • Teentjes knofllook 2
  • Uien 2
  • Flespompoen 1
  • Biologische kip (in grote stukken) 1
Bereiding

Voor 4 personen
Wrijf de kipstukken in met zout, peper, tabl en kurkuma. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een stoofpan, bak de stukken kip rondom goudbruin, voeg uien en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur mee. Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Snijd de tomaten fijn (bewaar het sap). Snijd de citroen in vieren, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in reepjes. Voeg de pompoen, citroenschil, tomaten, het bewaarde tomatensap en 3 dl water toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof de kip in ca. 30 minuten gaar. Haal de kipstukken uit de pan en pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine. Pluk het kipvlees (verwijder velletjes en botjes) en voeg de geplukte kip weer aan de saus toe. Voeg nog wat olijfolie toe, breng op smaak en warm goed door. Serveer met couscous.

Bron: 'Arabia' van Nadia Tol & Nadia Zerouali (tweede druk, 2009)

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gekonfijte citroenkip
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    KOOP UW WIJN BIJ:

     

     
    Gebruik kortingscode ‘vvthuis5’ en ontvang 5% korting bij Wijnkoperij De Gouden Ton.