Dulce de leche-labne met kardemom
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Gepelde pistachenoten 100 gram
  • Gecondenseerde melk 1 blik
  • Zout 1tl
  • Turkse yoghurt 300 gram
Bereiding

Voor 8-10 personen
Meng de yoghurt met het zout en schep dit in een met kaasdoek of een schone (zonder wasverzachter gewassen) theedoek beklede zeef boven een kom. Laat puur uurtjes uithangen. Doe het blikje in een kleine pannetje en vul het tot aan de rand van het blik met water. Laat op matig vuur circa 4 uur zachtjes koken. Vul tussentijds het water aan als het blikje niet meer onderstaat. Laat het blik uit het water afkoelen. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en vijzel de fijn. Meng de inhoud van het blik (dulce de leche), met het kardemompoeder. Maal de nootjes matig fijn. Rooster ze in een hete droge koekenpan tot ze goudbruin worden en lekker beginnen te geuren. Laat de nootjes op een bord afkoelen en knapperig worden. Begin in 8-10 minikommetjes of glaasjes met een laagje dulce de leche, dan een laagje labne, laagje dulce de leche en eindig met laagje labne. Bestrooi met de geroosterde pistachenoten.

Bron: 'Een druppel rozenwater' van Nadia Zerouali & Merijn Tol (2015)

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gekonfijte citroenkip
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146

    KOOP UW WIJN BIJ:

     

     
    Gebruik kortingscode ‘vvthuis5’ en ontvang 5% korting bij Wijnkoperij De Gouden Ton.