Couscous met Arabische kip
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • Knoflook 2 tenen
  • Ui 1
  • Aubergine 1
  • Courgette 1
  • Kookroom 100 ml
  • Kipfilets
  • Boter
  • Kippenbouillon 400 ml
Bereiding

Voor 4 personen
Bereid eerst de m’hamsa couscous door 170 gram af te wegen in een vuurvaste glazen kom en het te overgieten met 240 ml bijna kokende kippenbouillon. Roer het goed door met een vork. Laat het tien minuten staan waarna de bouillon geabsorbeerd is (begin aan groenten en kip zoals hieronder beschreven). Voeg na tien minuten een paar klontjes boter aan toe en laat het weer vijf minuten staan. Losroeren en op smaak brengen met peper en zout.
Gril twee grote kipfilets die een keer horizontaal doorgesneden zijn. Als ze net gaar zijn van de gril nemen en in reepjes snijden. Verhit een sauteerpan en voeg een paar druppels olijfolie toe en doe de kip in deze pan samen met een eetlepel raz el-hanout. Sauteer de kip en zorg dat alle reepjes in aanraking gekomen zijn met de specerijen. Voeg tot slot 150 ml kippenbouillon toe en laat dit bijna verdampen. Voeg 100 ml room toe en laat het even koken tot enigszins ingedikt.
Serveer dit op de couscous met gegrilde groenten (courgette, aubergine, ui, knoflook).

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gekonfijte citroenkip
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146