Zeebaars in zoutkorst
Ingrediënten Zelf toevoegen
  • gedroogde citroen tijm 5 gram
  • superverse zeebaars 1,8-2 kilo
  • dragon 3 gram
  • venkelstengels bosje
  • rozemarijn 5 gram
Bereiding

Haal een zeebaars leeg van ongeveer twee kilo. Maak hem schoon, spoel de vis, maar schub hem niet. Dep de vis van binnen droog en vul de buik met tijm, rozemarijn, groen van venkel (en of venkelstengels), dragon en gemengde peperkorrels. Leg de vis in een ovenschotel met daarin al ongeveer 3 kilo ‘gros sel de Guérande’ en bedek de vis met een laag van ongeveer 1 centimeter zout. Goed aandrukken en bevochtigen met een verstuiver. Tussen 30 en 35 minuten in de oven op 220° C.
Breek of beklop de zoutkorst met enig ceremonieel aan tafel en haal de filets van de graat. Serveren met een beurre blanc-saus en aardappeltjes naar keuze bereid.
Nota bene: het zout kan ook gemengd worden met eiwit (experimenteer met 100 gram op ongeveer 2 kilo) om er een soort cement van te maken. Je kunt ook een keer spelen met condimenten als vadouvan of raz-al-hanout en of rasp van citrusvruchten (citroen, limoen, bergamot).

RECEPTEN

  • Aardappelsla met pompoenolie
  • Al danaf
  • Amlou
  • Artisjokkensoep met morilles
  • Auberginesalade
  • Balsamicosaus
  • Balsamicosaus
  • Basis risotto
  • Belboulacouscous
  • Boerse aardappels
  • Bruchetta di Liguria
  • Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet
  • Carpaccio met truffelmayonaise
  • Citroenlimonade met rozenwater
  • Coca met truffel en verse paddenstoel
  • Couscous met Arabische kip
  • Couscous Berkouks
  • Crème brûlée
  • Doperwtenmousse met ‘Caviaroli’
  • Dulce de leche-labne met kardemom
  • Freekeh salade
  • Fregola Sarda met Vongole
  • Fregola sarda met witte truffel & porcini-crème
  • Gala's gouden rijst met sinaasappel & stoofvlees
  • Garnalen gemarineerd in vadouvan-olie
  • Gekonfijte citroenkip
  • Groene salade met asperge en olijfolie met citroen
  • IJs met kokos en saffraan
  • Jeruzalemstijl Hummus
  • Kip met pompoen-citroensaus
  • Koude orzo-pasta salade
  • Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm
  • Krokante gamba’s met basilicum en saté-mayonaise
  • Libanese hummus
  • Libanese Man'ouche met za'atar
  • Maqlouba met aubergine & kruidige dilleyoghurt
  • Moghrabieh met kikkererwten en uien
  • Nigella’s beroemde kippetje met za’atar
  • Olijfoliecake
  • Oranjebloesemwater-amandelkoekjes en witte koffie
  • Ovenschotel van aardappel met eekhoorntjesbrood
  • Pompoensoep met jus van wintertruffel
  • Rib-eye van de BBQ met chimichurri-saus
  • Risotto met fricassee van bonen
  • Risotto met rode bietjes en Gorgonzola
  • Siciliaanse sinaasappel salade met ansjovis
  • Stoofvlees van hert met kaneel
  • Tapa: gegrild brood met ingemaakte pepers en witte tonijn
  • Vadouvansaus bij lamsvlees
  • Zeebaars in zoutkorst
  • KLANTENSERVICE

    Kunt u een product niet vinden of heeft u vragen over onze producten? Bel ons dan gerust

    020-6769146