Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Jeruzalemstijl Hummus

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Knoflook1 teen
  • Bakpoeder1,5 el
  • Peterselie0,5 bos
  • Citroensap2 el
  • Gedroogde kikkererwten250g
  • Bereiding

    Week de kikkererwten een nachtje of 12 uur in een grote kom met ruim koud water en het bakpoeder (of stukje kombu zeewier).
    Spoel de kikkererwten schoon en laat ze goed uitlekken.
    Doe de geweekte kikkererwten in een grote pan, voeg zoveel water toe dat ze ca. 2 cm onderstaan. Voeg ½ tl bakpoeder toe en breng aan de kook.
    Kook met het deksel half op de pan, laat in 2 tot 3 uur gaar koken tot de kikkererwten heel zacht zijn. Schuim tussendoor af.
    Giet de kikkererwten af en laat goed afkoelen.
    Pureer de kikkererwten met 2/3 van de tahina (en geen olie!), het citroensap, de knoflook en wat zout in de keukenmachine, laat de machine geruime tijd draaien tot een zalvige consistentie.
    Pureer de peterselie met 1 dl water tot een groen sap. Voeg tijdens het draaien van de hummus telkens wat peterseliewater toe.
    Breng de hummus verder op smaak met de rest van de tahina en eventueel wat extra citroensap en/of zout.
    Verdeel de hummus over een platte schaal. Maak een mooi kuiltje in het midden. Besprenkel flink met wat olijfolie. Bestrooi eventueel met wat zeer fijngehakte peterselie. Serveer met verse pitabroodjes of flatbread.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap