Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen

Basis risotto

Ingredienten

Zelf toevoegen

  • Parmezaanse kaas100gr
  • Kippenboullion400ml
  • Droge witte wijn170ml
  • Ui1
  • Boter (ongezouten)100gr
  • Bereiding

    Voor 6 personen
    Neem een pan met een dikke bodem en laat daarin 55 gram boter smelten met een ragfijn gesneden ui van 75 gram. Zorg dat de ui glazig wordt. Voeg nu 380 gram rijst toe en roer die goed opdat alle rijst in aanraking met de boter geweest is. Verhit 170 ml water of droge witte samen met 120 ml bouillon, tegen de kook, en giet dit bij de rijst. Ga door met roeren tot bijna alle vocht geabsorbeerd is. Voeg nogmaals 120 ml hete bouillon toe en herhaal het proces wederom tot alles geabsorbeerd is.
    Na 20 minuten proeven. De rijst moet zacht, maar gelijk nog stevig en heel zijn. Voeg nogmaals 120 ml hete bouillon toe samen met 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas met de overgebleven boter. Houd de pan nog 1-2 minuten op het vuur. De risotto hoort vochtig te zijn maar niet soeperig. Voeg peper en zout toe en serveer het meteen.
    Vragen? Neem contact met ons op
    Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap