Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Delicatessen
  • Orzo pasta
Terug

Orzo pasta

3,45

Orzo pasta

3,45

Ambachtelijke pasta uit de zuidelijke regio Abruzzo, gemaakt van harde tarwe met bronwater uit de Apennijnen. Om de pasta te vormen, gebruikt men bronzen mallen die ervoor zorgen dat de structuur van de pasta enigszins ruw is waardoor sauzen beter aan de pasta blijven hangen. De pasta droogt op lage temperatuur gedurende ruim twee dagen en dat komt de smaak ten goede.Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’. Deze pasta komt zowel voor in de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Traditioneel wordt orzo gegeten in soepen en is het in Italië gebruikelijk om te serveren tijdens een bruiloft. Vervang vermicelli of stukjes aardappel door de orzo, maar kook het niet te lang mee. In de Griekse keuken is het traditie om de pasta te mengen door een heerlijke pilav. In de Arabische keuken wordt couscous regelmatig vervangen door de pasta bij stoofgerechten en tajines. Maar, naast deze traditionele bereidingswijzen zijn er nog tal van andere mogelijkheden.Een simpele en erg lekkere manier van bereiden, is om het te serveren met tomatensaus of pesto en stukjes gebakken courgette en aubergine. Ook goed te combineren met spinazie, worst of vis. Omdat de korrels niet al te groot zijn, volstaat een kleine hoeveelheid saus.Je hoort rijst … Italië … wij denken: risotto! En ja hoor, orzo kan ook gebruikt worden als vervanger voor risottorijst. Het resultaat is een vollere risotto, genaamd ‘orzotto’ met een stevige bite. Een frisse variant van orzo is het gebruik in een salade. Bijvoorbeeld met pesto, gebakken aubergine en courgette, gegrilde rode paprika, rucola en feta. Een andere variant is die met kleine stukjes groene asperge, verse tuinerwtjes en -boontjes, muntblaadjes, een scheutje goede olijfolie, vers gemalen peper en geitenkaas. Daarnaast gaat orzo erg goed samen met kaas, olijfolie, bladgroenten, verse kruiden en tomaten.

Ambachtelijke pasta uit de Abbruzzen
In 1924 werd het familiebedrijf Pastifico Gaetano Sergiacomo opgericht; de voorloper van het in 1989 ontstane bedrijf Rustichella d’Abbruzzo . Dit bedrijf is gelegen in Pianella, een gemeente in de Italiaanse provincie Pescara tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. Voor de ambachtelijke productiemethode wordt gebruik gemaakt van pure grondstoffen. Durumbloem van harde tarwe met een hoog glutengehalte en bronwater uit de Apenijnen. Door het gebruik van bronzen mallen ontstaat een mooie ruwe pasta, waardoor sauzen mooi aan de pasta hechten. De pasta wordt langzaam gedroogd gedurende 56 uur op 35 C, wat de smaak ten goede komt. Door de volle smaak volstaat een veel kleinere portie per couvert dan de (semi) fabriekspasta’s.De verpakking is 100% recyclebaar en de opdruk is van natuurlijke inkt. Om de pasta puur goed te kunnen proeven volstaat een klein scheutje olijfolie.

Ook lekker!
500 gram
4,95
0
24,95
0
Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap