Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Delicatessen
  • Rigatoni
Terug

Rigatoni

3,95

Rigatoni

3,95

Ambachtelijke pasta uit de Abbruzzen. Gemaakt van harde durumtarwe en bronwater uit de Apenijnen met bronzen mallen en vervolgens op lage temperatuur tussen 35-42 graden gedurende 56 uur gedroogd, wat de smaak ten goede komt. Rigatoni (‘getand’) Iets groter dan penne en recht afgesneden met aan de buitenkant een geribbelde rand. Goed in combinatie met dikke sauzen bijvoorbeeld op room- of tamentenbasis. Het houdt de saus goed vast. Ook geschikt voor een gerecht uit de oven. Het wordt veel gebruikt in midden- en Zuid talie.

Ambachtelijke pasta uit de Abbruzzen
In 1924 werd het familiebedrijf Pastifico Gaetano Sergiacomo opgericht; de voorloper van het in 1989 ontstane bedrijf Rustichella d’Abbruzzo . Dit bedrijf is gelegen in Pianella, een gemeente in de Italiaanse provincie Pescara tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. Voor de ambachtelijke productiemethode wordt gebruik gemaakt van pure grondstoffen. Durumbloem van harde tarwe met een hoog glutengehalte en bronwater uit de Apenijnen. Door het gebruik van bronzen mallen ontstaat een mooie ruwe pasta, waardoor sauzen mooi aan de pasta hechten. De pasta wordt langzaam gedroogd gedurende 56 uur op 35 C, wat de smaak ten goede komt. Door de volle smaak volstaat een veel kleinere portie per couvert dan de (semi) fabriekspasta’s.De verpakking is 100% recyclebaar en de opdruk is van natuurlijke inkt. Om de pasta puur goed te kunnen proeven volstaat een klein scheutje olijfolie.

Ook lekker!
500 gram
4,95
0
24,95
0
Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap